6 dingen die gelukkige mensen anders doen

Sommige mensen lijken fluitend door het leven te gaan. Hoe kan het dan dat de een gelukkiger is dan de ander en wat kunnen ‘ongelukkige’ mensen anders doen?

Er zijn zes eigenschappen die bijna alle gelukkige mensen gemeen hebben. Als je niet lekker in je vel zit, zou je hier dus eens mee kunnen proberen te beginnen:

1. Ze stellen het gelukkig worden niet uit

We beginnen gelijk met een heel belangrijke. Een fout die veel mensen maken is dat ze denken er eerst nog iets moet gebeuren of verbeterd moet worden, voordat ze pas echt gelukkig kunnen worden. Hier kan je meteen mee stoppen, want dit is niet de manier waarop jij je geluk gaat vinden. Het blijkt namelijk juist andersom te werken. Als je gelukkig bent, dan komt de rest vanzelf.

2. Ze zetten zichzelf op de eerste plaats

Gelukkige mensen kunnen makkelijker ‘nee’ zeggen. Dit is voor sommigen misschien moeilijk, maar als je gelukkig wil zijn hoort dit erbij. Offer jezelf ook niet op om elke keer de vuile klusjes op te knappen, maar laat een ander dit een keer doen. Zo kun je jouw positieve energie in iets anders positiefs stoppen.

3. Ze leven in het heden

Leef alsof het je laatste dag is, is niet voor niets een cliché. Om echt gelukkig te kunnen zijn, moet je genieten van elk moment. Leef niet naar bepaalde dingen toe, maar geniet van waar je nu mee bezig bent. Dus ook nu je dit leest, geniet ervan dat je even een momentje hebt om iets voor jezelf te doen. Vind je dit moeilijk? Probeer mindfulness eens. Op YouTube zijn genoeg filmpjes te vinden.

4. Ze denken positief

Gelukkige mensen zetten niet steeds alles in een negatief daglicht, maar benaderen ook de dingen die misschien niet altijd even leuk zijn wat positiever dan minder gelukkige mensen. Ons hoofd zit vol met negatieve gedachten. We kennen allemaal wel van die dagen dat je je opeens heel ongelukkig kan voelen, maar je de oorzaak niet kunt achterhalen. Door deze negatieve gedachten, krijg je ook negatieve gevoelens. Dus: positive vibes only!!

5. Ze kunnen loslaten

Het heeft geen zin om je rot te blijven voelen om die ene vervelende opmerking. Alleen tja, accepteren en loslaten is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar wanneer je jezelf of een situatie sneller kunt accepteren, dan wordt het leven zoveel makkelijker. Het belangrijkste verschil tussen gelukkige en ongelukkige mensen is dat gelukkige mensen beseffen dat alleen zij hun toekomst kunnen bepalen.

6. Ze nemen zichzelf niet te serieus

Door alles altijd maar zo serieus te nemen, kan je je heel erg gestrest voelen. Het sleutelwoord is relativeren. Doe wat jij leuk vindt en neem dingen soms met een korreltje zout. Zie in dat het allemaal toch geen zin heeft en je maar beter kunt genieten van het leven.

Geïnspireerd? Lees ook: Ikigai! Hebben Japanners het geheim van een gelukkig leven?

Top
×
×