De 5 mooiste natuurzwembaden in Nederland (én een bonustip)

Zin om met het lekkere weer ergens een duik te nemen? Neem dan eens een keer een kijkje bij één van deze mooie natuurzwembaden.

Met mooi weer gaat er niets boven zwemmen in een natuurzwembad. Zwemmen in schoon en natuurzuiver water is heerlijk en bovendien zijn natuurbaden vaak ook nog eens heel mooi. Dit vinden wij de 5 mooiste natuurzwembaden in Nederland:

1. Het Oosterbad in Aalsmeer

De mooiste natuurzwembaden van Nederland - Oosterbad

Het Oosterbad is één van de oudste natuurzwembaden van Nederland. Al sinds 1928 wordt hier gezwommen, wat het bad op zich al bijzonder maakt. Hiernaast organiseert het Oosterbad veel leuke activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen.

2. Zwemlust in Nieuwersluis

De mooiste natuurzwembaden van Nederland - Zwemlust

Ook natuurzwembad Zwemlust gaat al een tijdje mee, 85 jaar om precies te zijn. Het bad is omringd door een mooie, groene omgeving, die hier zwemmen heerlijk rustgevend maakt. Bovendien heeft dit zwembad een strandje waar je lekker kunt neerstrijken.

3. De Spartelvijver in Hooge Mierde

De mooiste natuurzwembaden van Nederland - Spartelvijver

Bij de Spartelvijver kun je een duik nemen in een zwemvijver die tussen de bossen en heiden inligt. Hier heb je zowel grasstranden als een breed zandstrand en daarnaast nog een groot, zonnig terras.

4. Zwembad de Kikker in Groenekan

De mooiste natuurzwembaden van Nederland - de Kikker

Nog ouder dan het Oosterbad is zwembad De Kikker in Groenekan. Hier wordt al sinds 1922 gezwommen. Eerst was er slechts een klein strandje, maar inmiddels zijn er heel wat voorzieningen bijgekomen. Ook zijn er in deze omgeving veel mooie vogels te zien. Maar let wel op: dit zwembad werkt met seizoenkaarten en niet met dagkaarten.

5. ’t Zwarte Plasje in Rotterdam

De mooiste natuurbaden: Natuurzwembad 't Zwarte PlasjeAan de noordkant van Hillegersberg ligt het gezellige natuurzwembad ’t Zwarte Plasje. Ook dit bad bestaat al ruim 100 jaar. Leuk voor alle leeftijden, kleine kinderen zonder zwemdiploma kunnen er in ondiep water spelen. Door met bomen omzoomde ligweide heb je niet het gevoel in de buurt van een grote stad te zijn.

Bonus:
6. Boekenberg in Deurne

De mooiste natuurzwembaden van Nederland -Boekenberg

Deze laatste vind je in België en niet in Nederland, maar is wél heel bijzonder en mocht daarom wat ons betreft niet ontbreken in dit lijstje. In het Boekenbergpark ligt namelijk een ecologische zwemvijver. Dit bad van maar liefst 73 meter lang wordt helemaal gezuiverd door planten. Bovendien is toegang gratis.

Celine Bast   ▸ door
Top
×
×