Voor je bucketlist: dit zijn de 5 mooiste natuurlijke zwembaden ter wereld

Van zwemmen in een blue hole in de Republiek Vanuatu tot zwemmen in een geothermisch bad in IJsland. Dit zijn de 5 mooiste natuurlijke zwembaden ter wereld.

Eerder gaven we al tips voor mooie natuurzwembaden in Nederland, maar wil je écht een ervaring rijker worden? Ga dan een keer zwemmen op één van deze prachtige plekken. Geen chloor, geen trappetjes en geen ligbedden, alleen natuur. Dit zijn de 5 mooiste natuurlijke zwembaden ter wereld:

  1. Ik Kil in Mexico

De 5 mooiste natuurlijke zwembaden ter wereld - Ik Kil in Mexico

Verzonken in de grond, tussen de hoge rotsen in vind je Ik Kil. Een natuurlijk zwembad waar de lianen boven het heldere water hangen. Doordat weinig zonlicht het water bereikt, is het water wel wat aan de koude kant, maar de ervaring is het koude water zeker waard.

  1. Grotta della Poesia in Italië

De 5 mooiste natuurlijke zwembaden ter wereld - Grotta della Poesia in Italie

In de ‘grotten van de poëzie’, pal naast de zee, geniet je van rustig, helder water tussen de rotsen in. In het hoogseizoen kan het hier nogal druk zijn, dus houd daar rekening meer als je deze mooie plek gaat bezoeken.

  1. Blue Lagoon in IJsland

De 5 mooiste natuurlijke zwembaden ter wereld - Blue Lagoon in IJsland

Bekend van de vele plaatjes is de Blue Lagoon in IJsland. Dit geothermische zwembad met zijn felblauwe water is altijd warm, zelfs als het landschap eromheen volledig is ondergesneeuwd.

  1. Blue hole in Espiritu Santo, Republiek Vanuatu

De 5 mooiste natuurlijke zwembaden ter wereld - Blue hole in Espiritu Santo

Op het eiland Espiritu Santo in de Republiek Vanuatu vind je nog zo’n magische plek: de Blue hole. Het blauwe water is omringd door palmen en ander groen wat hier zwemmen een hele ervaring maakt. Bekijk deze video maar eens.

  1. Natural pool op Aruba

De 5 mooiste natuurlijke zwembaden ter wereld - Natural Pool op Aruba

Naast de ruige zee ligt in Arikok op Aruba de Natural Pool. Hier kun je na de wandeling er naartoe, tussen de rotsen in een duik nemen in het koele water.

Celine Bast   ▸ door
Top
×
×