5 redenen waarom we Emma Watson seriously good vinden

De 27-jarige Emma Watson is haar tijd als leergierige tovenaarsleerling ontgroeid en heeft zich ontpopt tot een boegbeeld voor feminisme en duurzame kleding. Wij vinden haar seriously inspirerend!

1: Belle met brains
Door de Harry Potter-filmreeks lag de wereld aan haar voeten, en was ze een van de best betaalde actrices ter wereld. Maar Emma Watson vond het belangrijk om zich ook intellectueel te ontwikkelen dus sloeg ze meerdere filmrollen af en ging ze Engels studeren aan Brown University. In 2014 studeerde ze met vlag en wimpel af.

2: Omdat ze mannen oproept feminist te worden
Sinds 2014 zet Emma Watson zich in voor de VN als ambassadrice voor vrouwenrechten gelijkheid van de seksen. In haar epische he-for-she-speech voor de VN bepleit ze dat gelijke behandeling van vrouwen en mannen óók een mannenzaak is. Sindsdien hebben zich meer dan een miljoen mannen zich via de He for She- campagne uitgesproken voor vrouwenrechten.

3: Ze maakt de rode loper groen
De actrice heeft een hekel aan beroemd zijn en na de laatste Harry Potter-film wilde ze helemaal stoppen met acteren. Toch hervond ze haar liefde voor acteren en vond daarbij een manier om roem voor haar te laten werken. Ze hangt haar promotietours voor films tegenwoordig aan een politiek thema dat haar bezighoudt. Zo gebruikte ze de rodelopermarathon voor Beauty and the Beast om duurzame mode te promoten. Via het instagramaccount The Press Tour post ze foto’s van haar outfits waarbij ze uitlegt welke duurzame kleding, make-up en sieraden ze draagt.

Emma Watson in Vanity Fair

4: Ze is geen doorsnee Disney prinses
Een fotoshoot van Vanity Fair liet dit jaar veel stof opwaaien. Het probleem: op één foto prijkt Watson met half ontblote borsten. Ze kreeg het verwijt dat dit haar rol als feminist zou ondermijnen, waarop de actrice tijdens een interview met Reuters als volgt reageerde: “Feminisme gaat over vrouwen keuzes geven, het is geen stok om andere vrouwen mee te slaan – het gaat over vrijheid, bevrijding, gelijkheid”, zegt Watson. “Ik weet echt niet wat mijn borsten ermee te maken hebben.” Go Emma!

5: Ze kleedt zich seriously good
Als iemand laat zien dat je er stijlvol uit kunt zien in duurzame mode, dan is het Emma Watson wel! Haar Instagram-account geeft volop inspiratie voor seriously goede modemerken en hoe deze te combineren.

Bekijk ook: 5 redenen waarom Leonardo DiCaprio seriously good is

Top
×
×