5 bijzondere slaapplekken midden in de Nederlandse natuur

De meest bijzondere en groene slaapplekken vind je gewoon in eigen land, van duurzaam strandhuisje tot tiny house. Seriously Good!

Als natuurliefhebber breng je het liefst je vakantie door in de natuur met een zo klein mogelijke ecologische impact. Dus dicht bij huis en in een eco-friendly accommodatie. Deze originele slaapplekken garanderen stuk voor stuk een onvergetelijke ervaring, Hollands en puur natuur:

1. Duurzaam strandhuisje in Zeeuws-Vlaanderen: puur genietenSlapen op het strand is puur genieten en zeker in deze unieke en energiebesparende panoramahuisjes gemaakt van duurzame materialen. 
De grote glazen gevel biedt een geweldig uitzicht over het strand van Groede, éen van de schoonste stranden van Nederland. De huisjes zijn geschikt voor zes personen en in sommige huisjes mag de hond mee. Heerlijk in je skybed in slaap vallen met het ruisen van de zee.

2. Ecolodge in de Biesbosch: avontuurlijk overnachten Actieve natuurliefhebbers kunnen slapen in een prachtige Ecolodge op het water in nationaal Park de Biesbosch. Dichter bij de natuur kan bijna niet. 
De strak vormgegeven Floatinglodge biedt drie slaapplaatsen en een uitkijktoren. Overdag kun je erop uit trekken met je tweepersoonskano of op de fiets. Een onvergetelijke ervaring in de vrije natuur en misschien ontmoet je wel een bever in de schemer.

3. Brabantse Boomhut: ouders in blokhut, kinderen boven in de boom

Een droom die uitkomt; zelf heerlijk slapen in een karakteristieke houten lodge en je kinderen in hun eigen stoere boomhut op 2,5 meter boven de grond. 
Via een echte spreekbuis kun je communiceren met je kroost, toch handig af en toe. Met de mini-lier takelen ze het mandje met proviand naar boven en daarna vermaken ze zichzelf in de speeltuin en het zwembad. Even verderop ligt het enorme bos en binnen een half uur rijden de Efteling en de Beekse Bergen.

4. Tiny House aan het Veluwemeer: origineel en slim overnachten

Tiny houses zijn tegenwoordig erg populair en deze Beach editions liggen direct aan het uitgestrekte Veluwemeer. Vanaf je huisje loop je zo het zandstrand op. Zo kun je zelf eens ervaren hoe het is om in een tiny house te wonen. De huisjes zijn slim ingedeeld en geschikt voor twee tot vier personen. Ze grenzen samen aan een openlucht binnenplaats met banken, vuurplaats/barbecue en zelfs een hottub.

5. Boomtent op de Veluwe: hoog en droog overnachtenBungelend aan een boom overnachten in een unieke boomtent, dat kan op camping De Hertshoorn midden in het bos. Geweldig voor kinderen, maar ook zeer geschikt voor een knusse overnachting voor twee. Buiten vind je een picknicktafel en alle voorzieningen van een gezellige familiecamping. Honden zijn helaas niet toegestaan, maar je mag wel je konijn of cavia meebrengen.

Geïnspireerd? Lees ook: De 5 beste eco-hotels in eigen land

Top
×
×