No stress! 3 kamerplanten die jou helpen om te ontspannen

Planten in huis hebben werkt op zich al rustgevend, maar er zijn plantensoorten die een extra ontspannende werking hebben. Als je een druk leven hebt, zou je kunnen overwegen om een van deze 3 planten in je huis te zetten.

Ben jij iedere dag constant in de weer en loopt je hoofd af en toe helemaal over? Dan kan het geen kwaad om wat rust in je huis te brengen met een van deze 3 rustgevende planten:

  1. Aloë Vera

Aloë veraAloë vera lijkt wel overal tegen te werken, bestanddelen ervan worden vaak aan cosmeticaproducten toegevoegd vanwege de kalmerende werking op de huid. Minder bekend is dat aloë vera ook tegen stress helpt. De plant zuivert de lucht, waardoor jij je beter kunt ontspannen. Ook fijn: het is een vetplant die je nauwelijks hoeft te verzorgen.

 

 

  1. Jasmijn

JasmijnOok deze plant zuivert de lucht. Daarnaast verspreidt jasmijn een heerlijke, rustgevende geur. De bijnaam van de plant is ‘koningin van de nacht’ en je schijnt er dan ook beter door te kunnen slapen. Ook zou deze plant een anti-depressieve werking hebben en angst onder controle houden.

 

 

  1. Lavendel

LavendelDeze plant ruikt net als jasmijn heerlijk, maar dat is niet het enige fijne aan lavendel. Van oudsher wordt lavendel in het hoofdkussen gedaan omdat het zou helpen tegen slapeloosheid, zenuwklachten, hoofdpijn en zwakke spijsvertering. De plant heeft een ontspannende werking, omdat de geur de aanmaak van cortisol voorkomt, het stresshormoon.

 

Geïnspireerd? Lees dan ook: Dit zijn volgens NASA de beste luchtzuiverende kamerplanten voor in huis

Celine Bast   ▸ door
Top
×
×