Prachtig: 11-jarig meisje met één arm bedenkt prothese die glitters schiet

Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk. Dit 11-jarige meisje met één arm bedacht wat ze nodig had om gelukkig te zijn: een prothese die glitters schiet.

Dat je een fysieke beperking hebt, betekent nog niet dat je minder bent of kunt. Jordan Reeves uit het Amerikaanse Missouri is hiervan het bewijs. Het 11-jarige meisje mist vanaf haar geboorte een groot deel van haar linkerarm, maar is niet bij de pakken gaan neerzitten.

Tijdens een kamp voor kinderen met lichamelijke beperkingen, bedacht ze een bijzondere prothese voor haar arm: eentje die glitters schiet! Het ontwerp en prototype maakte ze met een 3D-printer.

Ze heeft haar bijzondere idee ‘Project Unicorn’ genoemd. De prothese lijkt namelijk op de hoorn van een eenhoorn. “You can never be sad with sparkles,” is een uitspraak van dit inspirerende meisje.

Jordan heeft inmiddels een eigen website en een stichting: Born just right. De stichting helpt andere kinderen met beperkingen om een beter leven te leiden en steunt ontwerpers die creatieve oplossingen voor deze kinderen bedenken.

Jordan is van mening dat iedereen precies goed geboren wordt. Je hoeft je nergens voor te schamen en je kunt alles bereiken waar je je wil naar zet. Bekijk ook haar inspirerende TedTalk.

Terra Ypma   ▸ door
Top
×
×